Catalogul cameramanilor de nuntă din România Începe căutarea de aici!

Catalogul cameramanilor


Arata mai multi cameramani

Cateva cuvinte despre videografie

Videografia de nuntă își găsește începuturile înainte de apariția camerelor moderne de filmat. Se poate spune că startul a fost dat semnificativ în anul 1980, de atunci fiind doar o problemă de timp până când acest tip de videografie se va răspândi de la elite către mase.

Stiluri de videografie de nuntă

  • Videojurnalistic (cunoscut și ca stilul tip documentar). Descris în mod curent drept un film documentar al evenimentului. Segmentele sunt editate pentru a se putea păstra continuitatea videoclipului de nuntă. Acest stil de editare se va reflecta într-o documentație minuțioasă a desfășurării zilei cu pricina.

  • Cinematic. Termenul reflectă perfect stilul în sine, rolul său fiind acela de a aduce cât mai mult cu un film de cinema. În industria videografiei de nuntă a căpătat următorul sens: este filmat și editat pentru a surprinde mai ales efectul dramatic și starea de spirit a personajelor. Este prezentat într-un stil particular și dispune de efecte "wow", filmul devenind astfel ceva complex, nicidecum un simplu documentar al evenimentului.

  • Narativ. Un video de nuntă care se bazează pe bucăți de sunet înregistrate înainte, în timpul său după eveniment, de obicei aparținând mirilor. Aceste bucăți de sunet aduc un plus pe partea de dramatism istorisirii.

  • Tradițional. Acesta este un termen folosit pentru toate stilurile de videografie de nuntă care nu se potrivesc cu cele relatate mai sus. Stilul tradițional tinde să arate mai mult ca un clip realizat de familie. Poate fi și editat, dar foarte timid. Aceste videoclipuri tind să dureze 2 - 3 ore sau chiar mai mult.

* Videografii de nunta nu sunt limitati sa utilizeze doar unul dintre cele cinci stiluri enuntate mai sus. Mai multe tipuri de stiluri pot fi gasite chiar si intr-un singur material video.


Tipuri de videoclipuri

Videografia de nuntă s-a dezvoltat în ultimii ani, iar acum ofertele de producție video sunt nenumărate. Acestea pot fi realizate înainte, în timpul sau după nuntă.

  • Filmul de logodnă. Un film în care mirele o cere pe mireasă în căsătorie. Este destul de des filmat fără știrea miresei.

  • Love Story. Reprezintă tradiționalul interviu în care mirii sunt chestionați referitor la modul în care s-au cunoscut, ce reprezintă ca și cuplu și care sunt planurile lor de viitor. Destul de des, clipul este întrerupt de imagini romantice care-i afișează pe cei doi înainte de momentul căsătoriei.

  • Same Day Edit (Wedding Day Edit). Scurt video produs cu ajutorul imaginilor captate în ziua nunții (pre-ceremonie, ceremonie, post-ceremonie) ce este arătat nuntașilor cu ocazia petrecerii din aceeași zi.

  • Highlights. Filmul care include momente filmate atât la ceremonie cât și la petrecere. De obicei nu ține mai mult de 10 minute. Videoclipurile de nuntă tip highlights pot fi încărcate pe youtube sau pe alte site-uri de socializare. Există și variante mai scurte pentru aceste clipuri tip highlights destinate în general prietenilor, cele în variantă completă fiind vizionate mai des de familie.

  • Trash The Dress. Acest tip de video a devenit popular începând cu anul 2005, iar ideea lui de bază este aceea de a colora, murdări sau pur și simplu distruge rochia de mireasă. Filmările au loc de obicei după ziua nunții.