Filtre
Alege data nuntii
Alege un interval de pret

Incepe-ti cautarea de aici! Catalogul cameramanilor pentru filmari nunti

Gasesti peste 700 de cameramani / videografi din toata tara.
Catalogul cameramanilor

Cateva cuvinte despre videografie

Videografia de nunta isi gaseste inceputurile inainte de aparitia camerelor moderne de filmat. Se poate spune ca startul a fost dat semnificativ in anul 1980, de atunci fiind doar o problema de timp pana cand acest tip de videografie se va raspandi de la elite catre mase.

Stiluri de videografie de nunta

  • Videojurnalistic (cunoscut si ca stilul tip documentar). Descris in mod curent drept un film documentar al evenimentului. Segmentele sunt editate pentru a se putea pastra continuitatea videoclipului de nunta. Acest stil de editare se va reflecta intr-o documentatie minutioasa a desfasurarii zilei cu pricina.

  • Cinematic. Termenul reflecta perfect stilul in sine, rolul sau fiind acela de a aduce cat mai mult cu un film de cinema. In industria videografiei de nunta a capatat urmatorul sens: este filmat si editat pentru a surprinde mai ales efectul dramatic si starea de spirit a personajelor. Este prezentat intr-un stil particular si dispune de efecte "wow", filmul devenind astfel ceva complex, nicidecum un simplu documentar al evenimentului.

  • Narativ. Un video de nunta care se bazeaza pe bucati de sunet inregistrate inainte, in timpul sau dupa eveniment, de obicei apartinand mirilor. Aceste bucati de sunet aduc un plus pe partea de dramatism istorisirii.

  • Traditional. Acesta este un termen folosit pentru toate stilurile de videografie de nunta care nu se potrivesc cu cele relatate mai sus. Stilul traditional tinde sa arate mai mult ca un clip realizat de familie. Poate fi si editat, dar foarte timid. Aceste videoclipuri tind sa dureze 2 - 3 ore sau chiar mai mult.

* Videografii de nunta nu sunt limitati sa utilizeze doar unul dintre cele cinci stiluri enuntate mai sus. Mai multe tipuri de stiluri pot fi gasite chiar si intr-un singur material video.


Tipuri de videoclipuri

Videografia de nunta s-a dezvoltat in ultimii ani, iar acum ofertele de productie video sunt nenumarate. Acestea pot fi realizate inainte, in timpul sau dupa nunta.

  • Filmul de logodna. Un film in care mirele o cere pe mireasa in casatorie. Este destul de des filmat fara stirea miresei.

  • Love Story. Reprezinta traditionalul interviu in care mirii sunt chestionati referitor la modul in care s-au cunoscut, ce reprezinta ca si cuplu si care sunt planurile lor de viitor. Destul de des, clipul este intrerupt de imagini romantice care-i afiseaza pe cei doi inainte de momentul casatoriei.

  • Same Day Edit (Wedding Day Edit). Scurt video produs cu ajutorul imaginilor captate in ziua nuntii (pre-ceremonie, ceremonie, post-ceremonie) ce este aratat nuntasilor cu ocazia petrecerii din aceeasi zi.

  • Highlights. Filmul care include momente filmate atat la ceremonie cat si la petrecere. De obicei nu tine mai mult de 10 minute. Videoclipurile de nunta tip highlights pot fi incarcate pe youtube sau pe alte site-uri de socializare. Exista si variante mai scurte pentru aceste clipuri tip highlights destinate in general prietenilor, cele in varianta completa fiind vizioante mai des de familie.

  • Trash The Dress. Acest tip de video a devenit popular incepand cu anul 2005, iar ideea lui de baza este aceea de a colora, murdari sau pur si simplu distruge rochia de mireasa. Filmarile au loc de obicei dupa ziua nuntii.

Fotografie de
MariusMarcoci.ro
Fotografie de
FOTODIA